Maaliskuu 2019

Jäsenyydestä on monenlaista hyötyä

MLL:n jäsenyys on helppo tapa osoittaa, että olet pienen puolella. Se on kannanotto lasten ja perheiden puolesta. MLL puolustaa lapsen oikeuksia, auttaa ja tukee perheitä arjessa, järjestää hauskaa tekemistä kaikenikäisille sekä tarjoaa mielekästä vapaaehtoistyötä lasten ja perheiden kanssa. Jäsenyys tarjoaa myös monenlaisia jäsenetuja!

Jäsenenä olet mukana rakentamassa Suomea, jossa lapsuutta arvostetaan ja lasten hyvinvointi on kaikkien yhteinen asia. Yhteiskunta, jossa lapset ja nuoret voivat hyvin, on hyvä kaikenikäisille.

Jäsenyys

Lämmin kiitos jäsenyydestäsi! 

Haluamme kiittää kaikkia noin 900 jäsentämme jäsenyydestä, sekä toivottaa uudet jäsenet lämpimästi tervetulleksi mukaan yhteiseen arkeen ja toimintaan!

Nyt on jäsenmaksujen postitusaika. Oletkin jo saattanut saada jäsenmaksulaskun kotiisi. Maksamalla jäsenmaksun autat meitä ylläpitämään tärkeää toimintaa ja hyödyt monipuolisen toiminnan lisäksi mm. monipuolisista valtakunnallisista ja paikallisista jäseneduista! Tutustu jäsenetuihin, niin huomaat miten helposti se maksaa itse itsensä takaisin.

Myös (maksuton) lasten jäsenyys on tärkeää!
Mitä enemmän meillä on jäseniä, sitä suurempi vaikutusmahdollisuus yhdistyksellämme on mm. MLL:n piiri- ja liittokokouksissa, ja sitä painokkaammin saamme osoitettua esimerkiksi avustushakemuksissamme alueemme lapsiperheiden hyväksi tekemäämme vapaaehtoistyötä. Ovatko sinun perheenjäsenesi jo MLL:n jäseniä?

Jäsenedut

Jäsenet saavat alennusta MLL Korso-Koivukylän liikuntaryhmistä ja soitonopetuksesta 13€/lukukausi (26€/vuosi), kirppispaikoista n. 20-30€/vuosi, sekä monista kaupoista paikallisesti ja valtakunnallisesti.

Etkö vielä ole jäsen?

Voit liittyä ja liittää myös lapsen jäseneksi osoitteessa https://liityjaseneksi.mll.fi/
Kirjoita hakukenttään: Korso-Koivukylä

Ota yhteyttä
Puhelin 075 324 5540, ti-to klo 9-11
jasenpalvelu(at)mll.fi


Sisällysluetteloon

Leinelän perhekahvilan avajaiset 3.4.

Leinelän perhekahvilan avajaiset
Ke 3.4.2019 klo 15.30-17.30
Leinelän päiväkoti, Metsäkeijunkuja 2
Tarjolla välipalaa

Tervetuloa upouuden perhekahvilan avajaisiin!
Kaikki ovat tervetulleita! Ei erikseen ilmoittautumista. Tule sinäkin tutustumaan toisiin vanhempiin, tiloihin ja perhekahvilaohjaajiin Rositaan, Annaan, Tanjaan ja Marikaan. Tunnistat ohjaajat punaisista MLL:n avainnauhoista. Nykäise rohkeasti hihasta jos on kysyttävää tai ideoita.

Ensimmäiset asukkaat muuttivat Leinelään helmikuussa 2011. Nyt Leinelä on jo yli 1000 asukkaan koti ja alueen valmistuttua asukkaita tulee olemaan 2600. Lue lisää: vantaa.fi/leinela

Haluamme tarjota mahdollisuuden kohdata ja tutustua perhekahvilassa alueen muihin, samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin ja lapset saavat samalla ikäistään leikkiseuraa. Perhekahvilassa jutellaan ja kahvitellaan, leikitään lasten kanssa tai kuullaan asiantuntija-alustuksia. Perhekahvilan toimintaa suunnitellaan yhdessä perhekahvilakävijöiden toiveiden mukaisesti. Perhekahvilat syntyvät vanhempien omasta aloitteesta ja toimivat suurimmaksi osaksi vapaaehtoisvoimin. Niin myös Leinelän perhekahvila, jonka avajaisia vietetään keskiviikkona 3.4. klo 15.30-17.30.

Suunnitteilla kevätkaudelle on mm. muskaria, yhteinen puistoretki, äitienpäivä-askartelua, temppurata taaperoille, jne. Tule ideoimaan kanssamme ja kertomaan toiveesi! Sisään pääset liikuntasalin viereisestä ovesta (keskellä). Lastenvaunut voi jättää pihalla olevaan vaunuvarastoon tai lukita aidan ulkopuolelle. Piha-alue on päiväkodin käytössä, joten suuntaa suoraan sisään. 

Tapaamisiin!

Leinelän perhekahvila
Keskiviikkoisin 15.30-17.30
Leinelän päiväkoti, Metsäkeijunkuja 2
Välipalaa tarjolla hintaan 1,50 € / perhe

Leinelän perhekahvila

Tutustu myös muihin perhekahviloihimme


Sisällysluetteloon

Kevätkirpputori ja myyjäiset 6.4.

Kevätkirpputori ja myyjäiset la 6.4.2019 klo 9-12
Monitoimikeskus Lumo
Urpiaisentie 14, sisäänkäynti Merikotkantie 3

Lämpimästi tervetuloa!

MLL Korso-Koivukylän suuri KEVÄTKIRPPIS ja PÄÄSIÄISMYYJÄISET pidetään Monitoimikeskus Lumossa lauantaina 6.4.2019 klo 9-12. Myyntiin saa tuoda äitiystarvikkeiden sekä lasten ja nuorten vaatteiden/harrastusvälineiden lisäksi myös aikuisten vaatteita ja kodin sisustustavaroita sekä uusia tuotteita, kuten leivonnaisia, käsitöitä, vaate-edustajien vaatteita ym. Paikalle pääsee kätevästi junallakin viereiseltä Korson asemalta.

Myyntipöydät 1-10 sijaitsevat 1. krs:n aulan perällä, missä on myös puffetti, ja pöydät 11-30 ravintola Villankassa. Kirppiskahvion/puffetin järjestää tällä kertaa Vierumäen koulun 4B-luokka.

Kirpputoripaikat on loppuunmyyty
Tule siis tekemään hyviä kauppoja ja hyviä löytöjä! 

Tapahtuman Facebook-sivu
 

Lauantaina 6.4. Lumossa tapahtuu paljon muutakin!

  • Lumon liikuntasalissa pohjakerroksessa Vantaan kaupungin maksuttomat perhepeuhat alle kouluikäisille lapsille perheineen
  • Lumon uudistetun kirjaston lastenosastolla klo 9-12 puuhapisteitä lapsille ja nuorille, mm. MLL:n kylämummi lukemassa satuja satuhuoneessa, pääsiäiskorttiaskartelua ja kasvomaalausta.
  • Kirjaston 2. kerroksessa on hyvinvointipaja kaikenikäisille, mm. hartiahierontaa, käsihoitoja, kynsien lakkausta ja meikki-, kampaus sekä tyylivinkkejä.
  • Eduskuntavaalien ennakkoäänestyspiste on Lumon aulassa 3.-9.4.2019.

Sisällysluetteloon

Sirkus Melskala Saapuu Lumoon 16.5.

Sirkus Melskala to 16.5.2019 klo 18-19
Monitoimikeskus Lumo
Urpiaisentie 14, sisäänkäynti Merikotkantie 3

Lipun hinta 14 €
Liput ennakkovarattavissa täältä Maksu paikan päällä. Lippukassa aukeaa tuntia ennen esitystä.

Tapahtuman Facebook-sivu

Varaa pian oma lippusi, ettet jää ilman!

MLL Korso-Koivukylällä ja Sirkus Melskalalla on ilo ilmoittaa, että kaikkien aikojen kummallisin sirkus saapuu Monitoimikeskus Lumoon 16.5. Tässä sirkuksessa niellään miekkoja jos ne on tehty pullasta, Ilmavaivoista kärsivä leijonankesyttäjä onnistuu hukkaamaan jopa kultakalan ja apinoiden soittokunta laittaa koko yleisön pomppimaan. Mutta ensin kannattaa tehdä sinunkaupat!

Sirkusmaailman menneisyyden tulevaisuuden lupaus, itse tirehtööri Melskala johtaa eriskummallisen pientä teatteriseuruetta, jolta luonnistuu niin taikuus, nuorallatanssiminen, jousiampuminen kuin käärmeenlumoaminenkin. Vai luonnistuuko sittenkään?

TV:stä tutut lastensuosikit Tuomo Rannankari, Siina Hirvonen ja Jaakko Loukkola yhdistävät voimansa energisessä ja humoristisessa koko perheen musiikki-ilottelussa! Esityksessä kuullaan Tuomon rakastettuja kappaleita, sekä kaikille tuttuja lastenlauluja täysin uudenlaisella twistillä!

Esityksen järjestävät MLL Korso-Koivukylän yhdistys ja IdeaTeatteri. Ostamalla lipun tuet myös MLL Korso-Koivukylän yhdistystä kahdella eurolla.​

Tervetuloa viihtymään!

Sirkus on taatusti mieluinen yllätys lapsille ja aikuisetkin viihtyvät


Sisällysluetteloon

Monenlaista jatkuvaa toimintaa

Toiminta-alueemme on laaja. Korso-Koivukylän suuralueisiin kuuluvat esim. Korso, Metsola, Leppäkorpi, Jokivarsi, Vallinoja, Vierumäki, Kulomäki, Matari, Nikinmäki, Koivukylä, Ilola, Asola, Rekola, Rautkallio, Havukoski, Päiväkumpu, Sahamäki, Kylmäoja ja Leinelä. Katso lisätietoa Vantaan karttapalvelusta

Haluamme tarjota alueemme lapsille, nuorille, vanhemmille ja lapsiperheille erilaisia mahdollisuuksia kohtaamisiin, tukeen ja vertaistoimintaan. Pyrimme vahvistamaan sellaista toimintaa, jolle on kysyntää ja joka tavoittaa hyvin erilaisia perheitä mukaan toimintaan. Sellaista toimintaa, jolle löytyy oikeat resursit esim. tilojen ja vapaaehtoistyöntekijöiden osalta. Haluamme olla silmät ja korvat auki verkostoissamme, jotta osaamme reagoida toiminta-alueemme tarpeisiin.

Kotisivuillamme voit helposti tutustua toiminnan eri muotoihin ja löytää itsellesi ja elämäntilanteeseesi sopivan tavan saada tukea ja osallistua. Onko sinulle jo tuttuja esim:

Löydät lisätietoa eri toimintamuotojen omilta sivuilta:
Toiminta

Jos olet miettinyt toiminnan käynnistämistä omalla asuinalueellasi, ole meihin yhteydessä. Meillä on osaamista ja kokemusta monenlaisesta toiminnasta niin kerhojen, kuin esim. tapahtumienkin osalta!

Yhteystiedot

Kerromme yllättävistä muutoksista ja nopeista käänteistä Facebook-sivullamme.
Tykkää sivusta ja pysyt ajan tasalla toiminnastamme! Näet sivun sisällön, vaikka et muuten Facebookkia käyttäisikään!


Sisällysluetteloon

Myös miehet ja isät mukaan!

On tärkeää, että myös isät ovat mukana toiminnassa! Ja muista, että isät voivat tulla kaikkeen toimintaan mukaan - ei vain sellaiseen, missä isä-sana on mainittu! Tässä muutama esimerkki:

Isä-lapsikerho
Korson asukaspuistossa
Joka toinen tiistai 17.15-19.15 (parilliset viikot)
Korsontie 11, 01450 Vantaa

Ei erillistä ilmoittautumista!

Tule mukaan touhuamaan toisten isien ja lasten kanssa! Kerhossa tavataan muita isiä ja lapsia sekä puuhataan rennolla ”äijämeinigillä”. Toiminta on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän isilleen.

Kynnys toimintaan pidetään mahdollisimman matalana. Haluamme, että osallistujat voivat tuoda ja toteuttaa ideoitaan sekä vaikuttaa toimintaan. Erään Korsolaisen isän mielestä tärkeintä on tieto ajasta ja paikasta, jossa toisia isiä voi tavata, jakaa ajatuksia heidän kanssaan ja touhuta porukalla.

Perhekahvilat
Perhekahvila tarjoaa ohjelmaa ja leikkiseuraa lapsille ja mukavaa yhdessäoloa aikuisille kahvikupposen lomassa, myös isille. Vapaan oleskelun lisäksi pyrimme järjestämään perhekahvilassa ohjelmaa, esim. musiikkileikkihetkiä, tuote-esittelyjä ja asiantuntijavierailuja – kävijöiden toiveita kuunnellen. Jos innostusta riittää, voimme järjestää vaikka "äijien illan".
Perhekahvilat

Perhekummit
MLL kouluttaa lapsiperheiden tueksi perhekummeja. Perhekummit ovat vapaaehtoisia, jotka vahvistavat lapsiperheen hyvinvointia ja vanhemmuutta sekä antavat voimia arkeen. Perhekummeiksi kaivataan lisää ihan tavallisia isiä ja isoisiä!

Perhekummi osallistuu perheen arkeen, on läsnä kuunnellen ja keskustellen. Perhekummin kanssa voi esimerkiksi käydä yhdessä vaunulenkillä, perhekahvilassa, leikkipuistossa tai vaikka ruokakaupassa. Yhtälailla voidaan tavata perheen kotona ja puuhata siellä arkisia asioita yhdessä. Perhekummi ei ole lasten hoitaja eikä kodinhoitaja.

Kummisuhteen aluksi perhe ja kummi määrittelevät yhdessä tavoitteet jotka nousevat perheen tarpeista. Perhekummi ja perhe tapaavat yleisimmin kerran viikossa tai joka toinen viikko. Tapaamiset kestävät yleensä muutaman tunnin.

Haluatko sinä perhekummiksi?
Perhekummit

Kylävaari tai lukuvaari
Kylämummi- ja kylävaaritoiminta on MLL:n paikallisyhdistysten toteuttamaa toimintaa, jossa mummi- ja vaari-ikäisillä on mahdollisuus toimia vapaaehtoisina isovanhempina lasten ja nuorten parissa. Kylämummiksi tai -vaariksi voi ryhtyä kuka tahansa lasten kanssa olemisesta kiinnostunut luotettava aikuinen. Kylämummilta tai -vaarilta ei vaadita mitään erityistaitoja - riittää että haluaa puuhata lasten kanssa ja olla läsnä.

Toimintaa järjestävän yhdistyksen kanssa mietitään, mikä olisi juuri sinulle sopivin paikka toimia vapaaehtoisena. Se voi olla esimerkiksi päiväkoti, kerho, MLL:n perhekahvila tai kirjaston satutunti. Jos haluat tehdä vapaaehtoistyötä alakouluikäisten lasten parissa, voit ryhtyä lukumummiksi/-vaariksi tai koulumummiksi/-vaariksi.

Haluatko sinä kylä- tai lukuvaariksi?
Kylämummit ja -vaarit

Isäkaveritoiminta

Isäkaveritoiminnan tarkoituksena on mm.
- isyyden tukeminen ja isien roolin vahvistaminen
- toimintamahdollisuuksia isänä sekä toisten isien vertaiskokemusta
- maahanmuuttajaisien suomen kielen vahvistaminen ja verkostojen kehittäminen
- ennakkoluulojen vähentäminen ja eri kulttuureiden tutuksi tekeminen

Tule mukaan isien yhteiseen toimintaan!
Isäkaveri


Sisällysluetteloon

Lapset ensin -keräys

Lapset ensin -keräyksessä MLL:n paikallisyhdistykset ja piirit keräävät varoja työlleen lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. Lapset ensin -keräys toteutetaan valtakunnallisesti joka vuosi huhti–toukokuussa.

Kampanjalla muistutetaan, että jokaisella lapsella on oikeus leikkiin, iloon ja turvaan ja, että MLL tukee vanhemmuutta paikallisesti lähellä perheitä.

Vuoden 2019 keräys järjestetään 1.4.–15.5.2019

Saatat kohdata meidät MLL:n liivein ja keräyslippain varustettuina esim. lähikaupan luona tai tapahtumissa. Olemme illoisia kaikesta avusta - siitä tulee hyvä mieli niin lahjoittajalle, kuin kerääjällekin!

Keräykset ja kampanjat


Sisällysluetteloon

Kiinnostaako vapaaehtoistyö?

Yksin voi saada paljon aikaan, mutta yhdessä valtavasti enemmän! Olet lämpimästi tervetullut toimintaamme mukaan sinulle sopivalla tavalla – aktiivisuutesi määrän päätät tietenkin itse.

Yhdistystoiminta MLL:ssä on mukavaa yhdessä tekemistä, josta on paljon iloa itselle ja alueen lapsiperheille. Kiinnostuitko kylämummin tai -vaarin, perhekahvilaohjaajan, jumppa-/tanssiohjaajan tai esim. kerhonvetäjän tehtävästä? Tuliko mieleesi hyvä idea alueemme lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi? Mikäli voimme auttaa sinut tulemaan vahvemmin toimintaamme mukaan, voit kertoa meille toiveistasi ja ajatuksistasi. 

Opastamme sinut ilomielin mukaan vapaaehtoistoiminnan kiehtovaan ja iloa tuovaan maailmaan!
Olen kiinnostunut vapaaehtoistyöstä


Tervetuloa mukaan iloiseen joukkoomme! 

Tule mukaan!


Sisällysluetteloon

Palautetta, kehitysehdotuksia, ideoita?

Onko sinulla jotain kysyttää palveluistamme? Haluatko ehkä tehdä yhteistyötä? Tai haluatko esim. antaa vinkin sivuillemme?

Ole rohkeasti yhteydessä!

Yhteystiedot

Palautetta perhekahvilatoiminnasta

Palautetta perheliikunnasta

Palautetta Isä-lapsikerhotoiminnasta

Olen kiinnostunut vapaaehtoistyöstä


Sisällysluetteloon

Aurinkoista kevättä

MLL Korso-Koivukylän puolesta toivotellen,

Mika Jokinen
varapuheenjohtaja, jäsenvastaava
korso-koivukylan.yhdistys@mll.fi

korso-koivukyla.mll.fi


Yhteystiedot

Yhdistyksen hallitus

Yhdistyksen toimihenkilöt