Toukokuu 2019

Hyvät MLL Korso-Koivukylän ystävät,

Vanhemmuudessa ja yhdistystoiminnassa taitaa olla paljon yhteistä. Koen, että jo 5-vuotiaan lapseni syntymän jälkeen aika on kulunut vauhdikkaammin kuin aiemmin. Vuotta rytmittävät kesän valoisuus ja talven tunnelma. Puolikin vuotta saattaa sujahtaa ohi silmänräpäyksessä. Siinä ajassa lapsi saattaa kasvaa pois edellisestä vaatekoosta tai oppia jotain aivan huikeaa, josta voi yhdessä iloita.

Samoja tuntemuksia löytyy myös vapaaehtoistoiminnan parissa. MLL Korso-Koivukylä on viime vuosien aikana muuttunut paljon ja vuodet vierivät nopeasti sen jälkeen kun on mukaan lähtenyt. Kuuntelemme herkästi alueemme lapsiperheiden tilannetta, viemme viestiä eteenpäin sekä pohdimme toimintojemme vaikuttavuutta ja uusia mahdollisuuksia. Välillä tuntuu että asiat polkevat paikoillaan ja joskus saatetaan ottaa takapakkiakin, mutta vain hypätäksemme taas seuraavaksi harpaten askelia eteenpäin.

Sirkus Melskala oli menestys! Oli hauskaa tavata teitä 16.5. Lumossa! Kiitos!

Nyt kesällä keräämme voimia jotta voimme jatkaa vahvoina syyskaudella yhdistyksemme sisällön, tapahtumien, tempauksien ja muiden mukavien toimintojen kehittämistä. Tavoitteena on aloittaa mm. keskos- ja erityislasten vanhemmille suunnattuja vertaistapaamisia ja vahvistaa jo olemassa olevia toimintojamme.

Kesällä saattaa tulla pop up -tyyppisiä tempauksia. Seuraathan Facebook-sivuamme!

Kaiken tekemisen ytimessä on joukko teitä ja meitä - vapaaehtoisia, jotka haluavat tehdä alueestamme perheystävällisemmän paikan asua ja elää. Ja ennen kaikkea pitää huolta siitä että kukaan ei jäisi yksin. Yhdistyksemme haluaa mahdollistaa matalan kynnyksen yhteisöllistä toimintaa, johon jokaisen on helppo tulla mukaan omana itsenään, ja halutessaan osallistua itsekin vapaaehtoistoimijana sillä panoksella jonka kussakin elämäntilanteessa pystyy antamaan.

Kiitos kun olet mukana! 

Yhdistykseen on jälleen liittynyt uusia jäseniä. Kiitos! Jokainen jäsen ja vapaaehtoinen toimija on kullanarvoinen.

Näillä sanoin haluan toivottaa yhdistyksen hallituksen puolesta kaikille jäsenillemme oikein aurinkoista kesää!

Helen Josefsson
MLL Korso-Koivukylän puheenjohtaja
050 345 9880

P.S.
Myönsimme tänäkin vuonna stipendejä kaikkien alueemme koulujen nelos- ja kahdeksanluokkalaisille! Stipendejä saavat sellaiset oppilaat, jotka ovat osoittaneet hyvää kaveruutta, ystävällisyyttä ja edistäneet yhteishenkeä koulullaan. Onnea kaikille!

Perhepyöräretki Koivukylässä 8.6.

MLL:n Uudenmaan piirin Isäkaverit, MLL Korso-Koivukylä, Itä-Vantaan Somalikulttuuri ry ja Vantaan Monimaa ry kutsuvat aikuiset ja lapset mukaan perhepyöräretkelle lauantaina 8.6.

Kokoonnumme Koivukylän terveysaseman edessä (Karsikkokuja 15) klo 10.30 alkaen. Klo 11 lähdemme yhdessä pyöräilemään kohti Kuusijärveä.

Reitti (n. 9km): Koivukylän terveysasema (Karsikkokuja 15) – Kuusijärvi – Koivukylän terveysasema

OMAT EVÄÄT MUKAAN! MLL:n Isäkaverit tarjoaa ”jotain pientä”.

Myös OMAT PYÖRÄT! Jos sinulla tai lapsellasi eri ole omaa polkupyörää, mutta haluatte mukaan, ottakaa yhteys mahdollisimman pian Petri Öhmaniin: MLL – Isäkaverit-hanke, 044-7132 653 / petri.ohman@mll.fi .

Ilmoittautuminen ennakkoon sallittu!

Tapahtuma Facebookissa

Tervetuloa!

Tavataan perhekahviloissa!

Syksyn lähestyessä on tärkeä kysyä apukäsiä mukaan: Iso osa mm. perhekahviloidemme vetäjistä palaa työelämään tai opintojen pariin. Jos sinulla olisi mahdollisuus antaa aikaasi kerran viikossa tai muutamana päivänä kuussa, kerrallaan noin 3-4h ajan, olisit suurena tukenamme. Haluaisimme jatkossakin pystyä tarjoamaan arjen levähdyspaikan, jossa lapsilla on leikkiseuraa toisistaan ja aikuiset pääsevät keskustelemaan kahvikupposen ääreen. Lisätietoa perhekahviloista

Vinkki mummille ja vaarille!

Uudet kylä- ja lukumummit sekä -vaarit ovat toivottua seuraa päiväkodeissa ja kouluissa. Syyskauden alkaessa tämä vapaaehtoistyö tuo iloa niin itselle kuin perheen pienimmille. Lisätietoa

Tule mukaan!

Yksin voi saada paljon aikaan, mutta yhdessä valtavasti enemmän! Tulisitko sinä mukaan MLL Korso-Koivukylän hyvän mielen talkoisiin, perheystävällisemmän kotiseutumme vahvistamiseksi?

Olen kiinnostunut vapaaehtoistyöstä

Yhdistystoiminta MLL:ssä on mukavaa yhdessä tekemistä, josta on paljon iloa itselle ja alueen lapsiperheille. Kiinnostuitko kylämummin tai -vaarin, perhekahvilaohjaajan, jumppa-/tanssiohjaajan tai esim. kerhonvetäjän tehtävästä? Tuliko mieleesi hyvä idea alueemme lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi? Mikäli voimme auttaa sinut tulemaan vahvemmin toimintaamme mukaan, voit kertoa meille toiveistasi ja ajatuksistasi. 

Tule mukaan!

Haluamme tarjota alueemme lapsille, nuorille, vanhemmille ja lapsiperheille erilaisia mahdollisuuksia kohtaamisiin, tukeen ja vertaistoimintaan. Pyrimme vahvistamaan sellaista toimintaa, jolle on kysyntää ja joka tavoittaa hyvin erilaisia perheitä mukaan toimintaan. Toimintaa, jolle löytyy oikeat resursit esim. tilojen ja vapaaehtoistyöntekijöiden osalta. Olemme silmät ja korvat auki verkostoissamme, jotta osaamme reagoida toiminta-alueemme tarpeisiin. Myös sinä voit vaikuttaa siihen.

Korso-Koivukylän suuralueisiin kuuluvat esim. Korso, Metsola, Leppäkorpi, Jokivarsi, Vallinoja, Vierumäki, Kulomäki, Matari, Nikinmäki, Koivukylä, Ilola, Asola, Rekola, Rautkallio, Havukoski, Päiväkumpu, Sahamäki, Kylmäoja ja Leinelä.

Kotisivuillamme voit helposti tutustua toiminnan eri muotoihin ja löytää itsellesi ja elämäntilanteeseesi sopivan tavan saada tukea ja osallistua. Onko sinulle jo tuttuja esim:

Löydät lisätietoa eri toimintamuotojen omilta sivuilta:
Toiminta

Jos olet miettinyt toiminnan käynnistämistä omalla asuinalueellasi, ole meihin yhteydessä. Meillä on osaamista ja kokemusta monenlaisesta toiminnasta niin kerhojen, kuin esim. tapahtumienkin osalta!

Yhteystiedot

Kerromme yllättävistä muutoksista ja nopeista käänteistä Facebook-sivullamme.
Tykkää sivusta ja pysyt ajan tasalla toiminnastamme! Näet sivun sisällön, vaikka et muuten Facebookkia käyttäisikään!

Palautetta, kehitysehdotuksia, ideoita?

Onko sinulla jotain kysyttää palveluistamme? Haluatko tehdä yhteistyötä tai antaa vinkin sivuillemme?

Ole rohkeasti yhteydessä!


Jäsenyys

MLL:n jäsenyys on helppo tapa osoittaa, että olet pienten puolella. Se on kannanotto lasten ja perheiden puolesta. MLL puolustaa lapsen oikeuksia, auttaa ja tukee perheitä arjessa, järjestää hauskaa tekemistä kaikenikäisille sekä tarjoaa mielekästä vapaaehtoistyötä lasten ja perheiden kanssa. 

Jäsenenä olet mukana rakentamassa Suomea, jossa lapsuutta arvostetaan ja lasten hyvinvointi on kaikkien yhteinen asia. Yhteiskunta, jossa lapset ja nuoret voivat hyvin, on hyvä kaikenikäisille.

Jäsenyys

Jäsenedut

Jäsenyys tarjoaa myös monenlaisia jäsenetuja! Jäsenet saavat alennusta MLL Korso-Koivukylän liikuntaryhmistä ja soitonopetuksesta 13€/lukukausi (26€/vuosi), kirppispaikoista n. 20-30€/vuosi, sekä monista kaupoista paikallisesti ja valtakunnallisesti.

Jäsenet saavat myös Lapsemme-lehden kotiin!

Etkö vielä ole jäsen?

Voit liittyä ja liittää myös lapsen jäseneksi osoitteessa https://liityjaseneksi.mll.fi/

Asiaa Jäsenpalveluihin?
Puhelin 075 324 5540, ti-to klo 9-11
jasenpalvelu(at)mll.fi