Isäkaveri

Mitä on isänä oleminen? Mitä isä tekee? Miltä isyys minusta tuntuu?  Onko isyys erilaista eri kulttuureissa? Entä missä leikkipuistossa on paras köysirata?

Mm. näihin kysymyksiin on paras etsiä vastausta yhdessä toisen isän kanssa.

Tule mukaan isien yhteiseen toimintaan!

Työntekijämme etsivät meille ilmoittautuneista hyvin suomea puhuvista vapaaehtoisista ja maahanmuuttajataustaisista isistä mm. lasten iän, asuinpaikan ja harrastusten perusteella mahdollisimman yhteensopivat kaveriehdokkaat. Isät voivat sopia yhdessä, mitä haluavat tehdä ja missä haluavat nähdä. He voivat esimerkiksi mennä lasten kanssa leikkipuistoon, retkelle, kirjastoon, ongelle tai pelata futista tai lautapelejä.

Isäkaveritoiminnan tarkoitus

  • isyyden tukeminen ja isien roolin vahvistaminen
  • toimintamahdollisuuksia isänä sekä toisten isien vertaiskokemusta
  • maahanmuuttajaisien suomen kielen vahvistaminen ja verkostojen kehittäminen
  • ennakkoluulojen vähentäminen ja eri kulttuureiden tutuksi tekeminen
Kuvaaja Matti Matikainen

Myös kantasuomalaiset perheet saavat toiminnasta paljon!

Kantasuomalaiset perheet saavat esimerkiksi uusia ystäviä sekä lapsille että aikuisille, uusia kokemuksia ja näkökulmia perhe-elämään, hyvän syyn isälle viettää aikaa lasten kanssa ja omaa aikaa äidille!

Aluksi vapaaehtoiset käyvät lyhyen perehdytyskoulutuksen. Kaikki isäparit tapaavat ensimmäisen kerran tutussa, mutta neutraalissa ympäristössä. Läsnä ovat maahanmuuttajaisä, vapaaehtoinen isä ja MLL:n työntekijä. Työntekijät seuraavat myös kaverisuhteiden kehittymistä sekä tarjoavat tarvittaessa tukea ja ohjausta. Koulutukseen osallistuminen ei vielä velvoita ryhtymään vapaaehtoiseksi.
Lisätietoja MLL Uudenmaan piirin sivuilta

Kiinnostuitko?

Petri Öhman, MLL Uudenmaan piiri
044 713 2653
petri.ohman@mll.fi

Sven Claes, MLL Uudenmaan piiri
044 773 4641
sven.claes@mll.fi

 

Vinkki: Katso myös meidän Isä-lapsikerho