Perhekummit

MLL kouluttaa lapsiperheiden tueksi perhekummeja. Perhekummit ovat vapaaehtoisia, jotka vahvistavat lapsiperheen hyvinvointia ja vanhemmuutta sekä antavat voimia arkeen.

Tukea vauvaa odottaville ja neuvolaikäisten perheille

Perhekummitoiminta on suunnattu:

• perheille, joilla ei ole luonnollista tukiverkostoa, kuten omia sukulaisia tai ystäviä samalla paikkakunnalla
  • vanhemmille, jotka kaipaavat vahvistusta vanhemmuuteen, esim. esikoislapsen saaneet tai nuoret vanhemmat
  • vanhemmille, jotka kokevat itsensa yksinäisiksi tai väsyneiksi
  • perheille, joiden arki tuo mukanaan haasteita vanhemmuuteen tai parisuhteeseen, esim. toisen vanhemman matkatyö

Miten perhekummin saa perheelleen?

Voit saada itsellesi perhekummin ottamalla yhteyttä MLL Uudenmaan piiriin

Kuvaaja Anna Autio

Mitä perhekummi tekee?

Perhekummi osallistuu perheen arkeen, on läsnä kuunnellen ja keskustellen. Perhekummin kanssa voi esimerkiksi käydä yhdessä vaunulenkillä, perhekahvilassa, leikkipuistossa tai vaikka ruokakaupassa. Yhtälailla voidaan tavata perheen kotona ja puuhata siellä arkisia asioita yhdessä. Perhekummi ei ole lasten hoitaja eikä kodinhoitaja.

Kummisuhteen aluksi perhe ja kummi määrittelevät yhdessä tavoitteet jotka nousevat perheen tarpeista. Perhekummi ja perhe tapaavat yleisimmin kerran viikossa tai joka toinen viikko. Tapaamiset kestävät yleensä muutaman tunnin.

Haluatko sinä perhekummiksi?
Lue lisää MLL Uudenmaan piirin sivuilta TAI ole yhteydessä MLL Korso-Koivukylän yhdistyksestä Mika Jokiseen, joka toimii yhdistyksessä perhekummitoiminnan yhteyshenkilönä

Yhdistyksen perhekummitoiminnan vastaava

Mika Jokinen