Perhekahvilat

Avoin kohtaamispaikka kaikille lapsiperheille!

Olipa vauva vielä masussa tai lapsia jo useampi, olet lämpimästi tervetullut perhekahvilaan! Perhekahvilassa käyminen on maksutonta, vain tarjottavista peritään 1,50 euron omakustannehinta.

Vaikka vauvasi ei vielä leikkikaveria kaipaisikaan, tarjoaa perhekahvila isälle tai äidille seuraa ja mahdollisuuden tutustua muihin vauvojen tai isompien lasten vanhempiin. Perhekahvila tarjoaa ohjelmaa ja leikkiseuraa myös lapsille ja mukavaa yhdessäoloa aikuisille kahvikupposen lomassa.

Vapaan oleskelun lisäksi pyrimme järjestämään perhekahvilassa ohjelmaa, esim. musiikkileikkihetkiä, tuote-esittelyjä ja asiantuntijavierailuja – kävijöiden toiveita kuunnellen. Kaikki perhekahvilamme toimivat vapaaehtoisvoimin.

Perhekahvilaan ei tarvitse ilmoittautua, tulet vaan paikalle silloin kun sinulle sopii!

Perhekahvilat syntyvät vanhempien omasta aloitteesta. Toimintaa suunnitellaan yhdessä perhekahvilakävijöiden toiveiden mukaisesti.

Jokaisen kävijän toivotaan ennen lähtemistään auttavan tavaroiden korjaamisessa paikoilleen ja huolehtivan ainakin omien jälkiensä siivoamisesta. Näin kaikilla on perhekahvilassamme viihtyisää.

Tervetuloa!

Vapaaehtoiseksi?

Perhekahvilassa toimiminen on helppoa ja se vie vain vähän aikaasi. Siitä on kuitenkin paljon iloa itsellesi sekä kaikille perhekahvilan kävijöille.

Perhekahvilavastaavana toimiminen on antoisaa vapaaehtoistyötä. Monet perhekahvilan kävijät sekä vapaaehtoiset ohjaajat kertovat, että ovat saaneet itselleen ja lapsilleen paljon uusia ystäviä ja hyvää mieltä. Moni tuore vanhempi kokee perhekahvilan tärkeäksi vauvavuoden virkistyshetkeksi, isompien lasten leikkien mahdollistajaksi ja aikuisten lämminhenkiseksi kohtaamispaikaksi.

Perhekahvilaohjaajien/avainvastaavien tehtäviin kuuluu esim.

• ovien avaaminen ja sulkeminen
  • toivottaa kävijät tervetulleeksi ja ohjata heitä perhekahvilan toimintatapoihin
  • kirjata kävijämäärät
  • mahdollisen ohjelman (esim. muskariopen kanssa päivämäärästä sopiminen) kokoaminen perhekahvilakävijöiden toiveiden pohjalta toimintakauden alkaessa. Usein tämä tehdään yhdessä ohjaajien kesken.
  • perhekahvilasta tiedottaminen MLL Korso-Koivukylän Facebook-sivulle
  • toimia yhteyshenkilö MLL Korso-Koivukylän yhdistyksen hallituksen ja perhekahvilakävijöiden välillä

Perhekahvilatoiminnan vastaava

Nicoletta Kononen