Perheliikunta

Maanantaisin klo 18-19.30

Kulomäen koulu
Maauuninpolku 3 (sisäänkäynti liikuntasaliin läntisestä sivuovesta)

Osallistuminen on maksutonta!

Avainvastaavat:
Heidi Pietilä, puhelin: 050 575 2760
Mirella Niemisalo, puhelin: 044 343 3121

Lauantaisin klo 10-12

Ruusuvuoren koulu
Kisatie 21 (sisäänkäynti liikuntasaliin oikeanpuoleisimmasta ovesta)

Osallistuminen on maksutonta!

Avainvastaavat:
Filippa Väänänen, puhelin: 050 560 9901
Katriina Passila, puhelin: 041 505 9225

Ruusuvuoren koulun kouluisäntä:
Puhelin: 09 8393 2405 tai 040 741 7183

Perheliikunnassa lapsi on aina oman aikuisen vastuulla!

Lapset ovat vakuutettu tapaturman varalta, mutta mukana olevat aikuiset eivät. Perheliikunta on perheiden yhteistä aikaa, ethän jätä lastasi yksin vuorolle.

Perheliikuntavuoron kävijämäärä tulee joka kerta kuitata näyttämöllä sijaitsevaan käyttövuorokansioon, jottei kaupunki laskuta meitä käyttämättä/perumatta jääneestä vuorosta!

Tervetuloa mukaan!

Perheliikuntaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen! Tulette mukaan, kun se teille parhaiten sopii!

Liikuntavuorolla vanhemmat pelaavat ja liikkuvat yhdessä lasten kanssa omatoimisesti ja rennosti ilman suorituspaineita. Liikuntavuoro on kiva ja maksuton tapa päästä liikkumaan ja kohottamaan myös omaa kuntoa. Samalla lapset oppivat pelien sääntöjä, tutustuvat eri lajeihin, näkevät pelitekniikkaa sekä kehittyvät ryhmässä toimimisessa.

Ison salin voi jakaa moneen alueseen ja lajeina on yleensä sählyä, futsalia, korista, "pudotusta", lentistä, sulkkista, polttopalloa, "kaikki polttaa kaikkia", telinevoikkaa, temppurataa, norsupalloa, sekä monia muita hauskoja pelejä ja lajeja.

Perheliikuntavuoron aikana aikuinen/vanhempi saa myös käyttää Ruusuvuoren koulun eteiskäytävän päässä sijaitsevaa kuntosalia sillä edellytyksellä, että hän sopii jonkun toisen aikuisen kanssa lastensa vahtimisesta ja leikittämisestä sen aikaa, kun on itse salilla. Näin aikuisetkin pääsevät vuorotellen nauttimaan kuntosalitreenistä. Aikuinen ja nuori voivat myös mennä yhdessä kuntosalille. Myös pukuhuoneiden suihkut ovat käytettävissä.

Mitä ainakin kannattaa ottaa mukaan?

• Liikuntavaatetus
  • Aikuisille ja lapsille sisäpelikengät
  • Vesipullot
  • Omat mailat ja pallo, jossa oma nimi
  • Lapsille mahdollisesti suojalasit

Miten perheliikuntavuoro toimii?

Vuorolla ei ole ohjaajaa, eikä vastuuhenkilöitä. Vanhemmat huolehtivat Ruusuvuoren koulun ovien avaamisesta ja sulkemisesta. Yhdessä sovitaan, mitä tehdään ja pelataan milläkin viikolla. Vuorolle mahtuu suurikin määrä perheitä. Kävijämäärän mukaan tilaa voi hyödyntää eri tavoin.

Kaikki voivat liikkua yhdessä ja pelata samaa peliä/lajia. Tarvittaessa sali voidaan jakaa puoliksi ja saliin saadaan samanaikaisesti eri lajeja tai useampi pienpeli käyntiin. Vuoro ei sido perheitä mitenkään, voitte käydä silloin kuin teille sopii.

Loppusiivous aloitetaan yhdessä 10 minuuttia ennen vuoron päättymistä.

Jokainen huolehtii osaltaan, etteivät tavarat jää hujan hajan. Ulos lähtiessä jokainen katsoo, että ovi menee lukkoon. Kun jokainen huolehtii näistä, varmistaa se parhaiten toiminnan jatkumisen.

Vakuutus ja vastuut

MLL Korso-Koivukylä on vakuuttanut lapset. Aikuisia ei ole vakuutettu yhdistyksen puolesta.

Jotta vuoro toimisi hyvin, niin jokainen aikuinen vastaa omista lapsistaan, eikä heitä voi jättää saliin yksin liikkumaan.

Avainvastaavien vastuu

Koulujen ulko-ovien avaus tapahtuu avainvastuuvanhempien toimesta. MLL Korso-Koivukylän yhdistyksellä on molemmille kouluille kaksi avainvastaavaa, jotka vuorollaan ovat avaamassa ovia.

Avainvastaavat myös varmistavat, että salit siivotaan ja saleista/kouluilta poistutaan määräaikaan mennessä:

• maanantaisin klo 19.30
  • lauantaisin klo 12

Avaimet saa  virka-aikana koulun kouluisännältä. Hänelle kannattaa soittaa ennen koululle menoa, jotta varmasti tapaat hänet ja saat avaimet.

Vapaaehtoiseksi?

Lisää avainvastaavia kaivataan! Kysy lisää Katriinalta tai laita viestiä!

Perheliikunnan vastaava

Katriina Passila