Perheliikunta

Maksuttomat perheliikuntavuorot

Kulomäen koululla
Maanantaisin 18-19.30
Maauuninpolku 3 (sisäänkäynti liikuntasaliin läntisestä sivuovesta), muista parkkikiekko
Osallistuminen on maksutonta

Huom!
13.8.2018 - 27.5.2019 myös syys- ja hiihtolomalla
Ei joululomalla 20.12.2018 - 6.1.2019 eikä pääsiäismaanantaina 22.4.2019
Koulu voi peruuttaa vuoron varauksen, mikäli koulu tarvitsee liikuntasalia omaan käyttöön

Avainvastaavat
Heidi Pietilä, 050 575 2760
Mirella Niemisalo, 044 343 3121

Ruusuvuoren koululla
Lauantaisin 10-12
Kisatie 21 (sisäänkäynti liikuntasaliin oikeanpuoleisimmasta ovesta)
Osallistuminen on maksutonta

Huom!
18.8.2018 - 25.5.2019 myös syys-, joulu- ja hiihtolomalla
Ei 1.9.2018 eikä pääsiäislauantaina 20.4.2019

Avainvastaavat
Filippa Väänänen, 050 560 9901
Katriina Passila, 041 505 9225

Ruusuvuoren koulun kouluisäntä 09 8393 2405 tai 040 741 7183

Perheliikunnassa lapsi on oman aikuisen vastuulla!
Lapset ovat vakuutettu tapaturman varalta, mutta mukana olevat aikuiset eivät. Perheliikunta on perheiden yhteistä aikaa, ethän jätä lastasi yksin vuorolle.

Perheliikuntavuoron kävijämäärä tulee joka kerta kuitata näyttämöllä sijaitsevaan käyttövuorokansioon, jottei kaupunki laskuta meitä käyttämättä/perumatta jääneestä vuorosta!

Kerromme yllättävistä muutoksista ja nopeista käänteistä Facebook-sivullamme.
Tykkää sivusta ja pysyt ajan tasalla toiminnastamme! Näet sivun sisällön, vaikka et muuten Facebookkia käyttäisikään!

Kuvaaja Matti Matikainen

Tervetuloa mukaan uudet ja tutut kävijät!

Liikuntavuorolla vanhemmat pelaavat ja liikkuvat yhdessä lasten kanssa omatoimisesti ja rennosti ilman suorituspaineita. Liikuntavuoro on kiva ja maksuton tapa päästä liikkumaan ja kohottamaan myös omaa kuntoa. Samalla lapset oppivat pelien sääntöjä, tutustuvat eri lajeihin, näkevät pelitekniikkaa sekä kehittyvät ryhmässä toimimisessa.

Ison salin voi jakaa moneen alueseen ja lajeina on yleensä sählyä, futsalia, korista, "pudotusta", lentistä, sulkkista, polttopalloa, "kaikki polttaa kaikkia", telinevoikkaa, temppurataa, norsupalloa, sekä monia muita hauskoja pelejä ja lajeja.

Perheliikuntavuoron aikana aikuinen/vanhempi saa myös käyttää Ruusuvuoren koulun eteiskäytävän päässä sijaitsevaa kuntosalia sillä edellytyksellä, että hän sopii jonkun toisen aikuisen kanssa lastensa vahtimisesta ja leikittämisestä sen aikaa, kun on itse salilla. Näin aikuisetkin pääsevät vuorotellen nauttimaan kuntosalitreenistä. Aikuinen ja nuori voivat myös mennä yhdessä kuntosalille. Myös pukuhuoneiden suihkut ovat käytettävissä.

Mitä ainakin kannattaa ottaa mukaan?

• Liikuntavaatetus
  • Aikuisille ja lapsille sisäpelikengät
  • Vesipullot
  • Omat mailat ja pallo, jossa oma nimi
  • Lapsille mahdollisesti suojalasit

Miten perheliikuntavuoro toimii?

Vuorolla ei ole ohjaajaa, eikä vastuuhenkilöitä. Vanhemmat huolehtivat Ruusuvuoren koulun ovien avaamisesta ja sulkemisesta. Yhdessä sovitaan, mitä tehdään ja pelataan milläkin viikolla. Vuorolle mahtuu suurikin määrä perheitä. Kävijämäärän mukaan tilaa voi hyödyntää eri tavoin. Kaikki voivat liikkua yhdessä ja pelata samaa peliä/lajia. Tarvittaessa sali voidaan jakaa puoliksi ja saliin saadaan samanaikaisesti eri lajeja tai useampi pienpeli käyntiin. Vuoro ei sido perheitä mitenkään, voitte käydä silloin kuin teille sopii.

Loppusiivous aloitetaan yhdessä 10 minuuttia ennen vuoron päättymistä. Jokainen huolehtii osaltaan, etteivät tavarat jää hujan hajan. Ulos lähtiessä jokainen katsoo, että ovi menee lukkoon. Kun jokainen huolehtii näistä, varmistaa se parhaiten toiminnan jatkumisen.

Kuvaaja Anna Autio

Vakuutus ja vastuut

MLL Korso-Koivukylä on vakuuttanut lapset. Aikuisia ei ole vakuutettu yhdistyksen puolesta.
Jotta vuoro toimisi hyvin, niin jokainen aikuinen vastaa omista lapsistaan, eikä heitä voi jättää saliin yksin liikkumaan.

Avainvastaavien vastuu

Koulujen ulko-oven avaus tapahtuu avainvastuuvanhempien toimesta. MLL Korso-Koivukylän yhdistyksellä on tmolemmille kouluille kaksi avainvastaavaa, jotka vuorollaan ovat avaamassa ovia. Avainvastaavat myös varmistavat, että salit siivotaan ja saleista/kouluilta poistutaan määräaikaan mennessä: maanantaisin 19.30 ja lauantaisin 12.

Avaimet saa koulun kouluisännältä virka-aikana. Kannattaa soittaa ennen koululle menoa, jotta varmasti tapaat hänet ja saat avaimet.

Lisää avainvastaavia kaivataan! Ole yhteydessä, kerromme lisää!

Yhdistyksen perheliikunnan vastuuhenkilö

NN